Gå til oversigten
Begyndelsen på et købmandsdynasti

*Indholdet i kapitlerne bygger på gamle avisartikler, arkivmateriale og interviews med en lang række personer fra Vejby og/eller med tilknytning dertil. Billeder, video og lyd uden akkreditering er produceret egenhændigt, mens akkrediteringer af udlånt materiale fremgår heraf. Kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden og i vilkårlig rækkefølge. Valget er dit.

I Vejby, en lille landsby i Vendsyssel, hvor vinden virkelig rusker, når den kommer fra vest, ligger der et hus, som skiller sig ud. Og det gør det hverken på grund af dets størrelse, stil eller farve. Det skiller sig ud, fordi det er forladt, og fordi det skal rives ned; dørene er låste, og vinduerne er snavsede, revnede eller udskiftet med spånplader. Sådan har det ikke altid set ud. Huset, som er fra 1930, indeholder både købmandsbutik og bolig og var i mere end et halvt århundrede omdrejningspunkt og centrum i Vejby. Det var her, byens borgere købte ind og mødtes for at snakke med og om hinanden. I fire kapitler kan du blive klogere på familien Christiansen, som drev købmandsbutikken fra start til slut, på byen og ikke mindst, hvad der fik afgørende betydning for, at huset i dag skal rives ned*. Klik på et af de fire kapitler for at vælge.
Da Betty kom frem i lyset
En kamp mod tiden
Farvel og tak til købmandsbutikken
1909 1931 1956 1991 2014-2016
Marinus Christiansen køber købmands-handlen i Vejby Ny købmandsbutik bliver opført af Marinus Christiansen Marinus og Kirsten Marie Christiansen holder guldbryllup Betty Christiansen lukker købmandsbutikken Betty dør, nevøen Asbjørn arver butikken, beboerforeningen overtager skødet, og Hjørring Kommune river bygningen ned